Uudelle luistelijalle

Hyvillä luistimilla ja vaatetuksella on tärkeä vaikutus aloittelevien ja erityisesti edistyneiden luistelijoiden motivaation ja innostuksen säilyttämiselle. Nilkasta tukevat luistimet lisäävät turvallisuutta ja ennaltaehkäisevät myös mahdollisia loukkaantumisia ja siksi suosittelemme kaikille taitoluistinten hankintaa. Kypärän käyttöä suositellaan aloitteleville luistelijoille. Tutustu alta Suomen Taitoluisteluliiton suosituksiin taitoluistelijan varusteista.


Hyvä luistinkenkä tukee jalan asentoa, tukee luisteluasentoa ja on sopiva kooltaan. Luistimen materiaalin tulisi olla vuorellista, tukevaa nahkaa. Luistimiin ei kannata ostaa kasvuvaraa, käyttösukan lisäksi kenkään saa mahtua ohut puuvillasukka. Aloittelevan luistelijan kannattaa ostaa hyvät taitoluistimet joko käytettyinä tai uusina. Pieneksi jääneillä luistimilla on varsin hyvä jälleenmyyntiarvo.

Hyvä luistinterä on laadukas ja tukee lasta oppimisessa ja kehittymisessä. Siinä on kärkipiikit ja ns. urateroitus. Kärkipiikkejä tarvitaan esimerkiksi tietyissä hypyissä, pirueteissa ja askeleissa. Oikeanlainen terä mahdollistaa myös kaariluistelun ja helpottaa kääntymistä, jolloin luistelun oppimisesta tulee mielekkäämpää.

Hyvä luistelijan asuste on liikkumaväljä, joustava ja lämmin. Jää on aina viileä elementti, joten pipo ja lämpimät hansikkaat ovat tarpeen. Kypärän käyttö on suositeltavaa etenkin pienillä lapsilla ja aloittelijoilla. 

Markkinoille on tullut lisäksi myös erinäisiä suojapantoja mitä voi tilata netistä esimerkiksi Lucky Skatesta. Luistelijan varusteet

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Oheisharjoittelu

Luistelijan lajitaitoja kehitetään jääharjoittelun lisäksi oheisharjoittelussa. Jokaisella luistelijalla on hyvä olla oheisissa mukana liikuntavarusteet:

  • Kuivat liikuntavaatteet
  • Hyvät juoksukengät 
  • Hyppynaru

Kehitys-, harrastajat ja kilparyhmäläiset tarvitsevat lisäksi  piruettilusikan.